سفرنامه راهیان نور

در ابتدای سال 1391 توفیق حاصل شد که به زیارت کربلای ایران و مناطق جنگی عازم شویم و خاک گلگون و آغشته به خون عزیزانمان در هشت سال دفاع مقدس را زیارت کنیم .


دو کوهه


پادگان دو کوهه   :    دیگر همه این پادگان را می شناسند .


حسینیه حاج همت  تانک دو کوهه


قدمگاه تمام شهیدان . محل نماز و عبادت شهیدان . محل وضوی شهیدان در حوض کنار حسینیه شهید همت


نقشه        یک


روز اول :     یادمان شهدای والفجر 8 (اروند کنار) : یکی از بخش های آبادان است که در 48 کیلومتری جنوب شرقی آبادان اروند کنار واقع شده است .


 اروند


این منطقه شاهد یکی از بزرگترین نبردهای دوران جنگ یعنی والفجر 8 بود . غواصان خط شکن در عملیات والفجر 8 در این منطقه شبانه از اروند گذشتند و خط دشمن را شکستند.


 موزه دفاع مقدس و مسجد جامع خرمشهر:


خرمشهر


خرمشهر از بعد از ظهر 31 شهریور 59 زیر آتش سنگین ارتش عراق قرار گزفت . یگانهای دشمن در این منطقه تهاجم خود را از سه محور آغاز کردند . از جنوب ایستگاه حسینیه برای بستن جاده اهواز خرمشهر و از سمت شمال و غرب خرمشهر برای دستیابی به دروازه شهر . دشمن با اجرای آتش سنگین و هجوم قوای زرهی به سمت خرمشهر و محاصره آن ،طرح ریزی کرده بود که هماهنگ با برنامه اشغال سه روزه استان خوزستان ، خرمشهر را نیز به اشغال خود در آورد ولی با مقاومت حماسی مدافعان خرمشهر نه تنها دشمن در اشغال خوزستان ناکام ماند ، بلکه با تحمل خسارات و تلفات بسیار ، بعد از 34 روز جنگ و گریز ،موفق به تصرف خرمشهر شد. برای آزاد سازی منطقه جنوب غربی اهواز ، عملیات بیت المقدس از اول اردیبهشت 61 آغاز شد .


ایستگاه حسینیه


آخرین مرحله این عملیات ( مرحله چهارم ) از اول خرداد 61 شروع شد که منجر به آزادی خرمشهر در تاریخ سوم خرداد 61 گردید .


 


یادمان شهدای شلمچه:شلمچه


 منطقه مرزی شلمچه در سمت غرب خرمشهر واقع شده است . یکی از محور های هجوم دشمن به خرمشهر در 31 شهریور 59 شلمچه بود . در عملیات بیت المقدس اگر چه خرمشهر آزاد شد ولی با توجه به اهمیت نظامی شلمچه ، دشمن به سختی از آن دفاع کرد و آن را در اشغال خود نگهداشت و پس از آن موانع و استحکامات دفاعی متعددی در این منطقه ایجاد کرد .


مسیر بهشت


رزمندگان اسلام با اجرای عملیات کربلای 5 در دیماه 1365 این موانع را در هم شکستند و شلمچه را آزاد کردند.


 روز دوم


دو


یادمان شهدای طلائیه : طلائیه در 31 شهریور 59 بسادگی اشغال شد و تا پایان جنگ در اشغال دشمن باقی ماند . در عملیات خیبر نبرد سنگینی در این محور به وقوع پیوست اما مواضع دشمن در طلائیه فرو نریخت.


 یادمان شهدای هویزه : دشمن در آغاز جنگ با اشغال شمال و شرق هویزه ، آن را محاصره کرد. در عملیات هویزه در 15 دی 59 رزمندگان از این منطقه نفوذ کردند . اما در این عملیات برای پدافند تدبیر مناسبی وجود نداشت .


هویزه


لذا با شروع پاتک های دشمن ، نیروهای خط مقدم عملیات در محاصره قرار گرفتند و تعدادی از آنان از جمله حسین علم الهدی فرمانده سپاه هویزه به شهادت رسید . در اردیبهشت 1361 طی عملیات بیت المقدس این منطقه آزاد شد.


 


یادمان شهید چمران (دهلاویه): دهلاویه روستایی است در غرب سوسنگرد که در جریان هجوم دشمن جبهه مقدم شهر سوسنگرد بود . مدافعان دهلاویه 10 روز سرسختانه در برابر دشمن مقاومت کردند تا اینکه در تاریخ 24 آبان 59 توان مقاومت باقی نماند و دشمن با اشغال دهلاویه خود را به سوسنگرد رساند .


دهلاویه


 پس از آزادی سوسنگرد چند بار برای آزادی دهلاویه اقدام شد و سر انجام در تاریخ 27 شهریور 60 در عملیاتی به نام آیت الله مدنی ( اولین شهید محراب)، دهلاویه آزاد شد . شهید دکتر مصطفی چمران ، وزیر دفاع از جمله شهیدان جبهه دهلاویه است.


 روز سوم


سه


بستان چزابه ( عملیان طریق القدس)


یادمان شهدای فکه : منطقه عمومی فکه ، رملی و سرزمین شن های روان است . در آغاز جنگ وقتی فکه سقوط کرد ،


فکه


در سه عملیات فتح المبین ، طریق القدس و والفجر مقدماتی با عبور از رمل ها به دشمن حمله شد که در دو عملیات اول این ابتکار رمز موفقیت بود . اما عملیات والفجر مقدماتی ، خاطره تلخی را در پی داشت . این زمین علاه بر آنکه مشهد تعداد قابل توجهی از رزمندگان اسلام شد، شاهد شهادت دو فرمانده بزرگ جنگ شهید حسن باقری و شهید مجید بقایی بود. فکه همچنین مقتل نویسنده بزرگ جنگ شهید مرتضی آوینی است.


 


یادمان شهدای فتح المبین


فتح المبین


زیارت مرقد دانیال نبی ( شوش): شهری است که مقبره دانیال نبی به آن جلوه مذهبی داده است و در ساحل شرقی رود کرخه قرار دارد . این شهر از آغاز جنگ تا پایان عملیات فتح المبین خالی از سنکه بود زیرا با حضور دشمن در ساحل غربی کرخه ، در آن امکان زندگی نبود .


 شوش


در آستانه عملیات فتح المبین ، شوش به مقر فرماندهی بسیاری از یگانها تبدیل شده بود.






یاد شهدا

س


 امام خمینی (ره): شهدا در قهقهه مستانه شان عند ربهم یرزقونند


امام خامنه ای : امروز فضیلت زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست.

 


ن


در آستانه سال 1391 یادی کنیم از فرماندهان شهید لشگر همیشه پیروز سیدالشهدا(ع) که اسوه شجاعت و ایثار هستند و الگوی جوانان مسلمان و متعهد این مرز و بوم


ی


شهید کاظم رستگار - شهید نصر الله جورکش - شهید حسین اسکندرلو - شهید داود آجرلو - شهید علیرضا موحد انش - شهید احمد ساربان نژاد - شهید احمد عراقی - شهید ید الله کلهر






دیار کریمان

با سلام در ایام پایانی سال 1390 توفیق حاصل شد چند روزی در شهر مقدس قم میهمان حضرت معصومه (س) باشیم و ضمن شرکت در کلاس های دوره اماکن متبرکه قم را نیز زیارت کنیم . مناسب دیدم که شرح سفر را بصورت مصور بیان نمایم تا ضمن ثبت خاطره راهنمایی برای مسافرین به این شهر مقدس ومذهبی خصوصا در ایام نوروز باشد.


حرم


البته هدف اصلی زیارت مرقد مطهر کریمه اهل بیت حضرت معصومه (س) است که مردم مسلمان ایران و دوستداران اهل بیت با آن آشنایی دارند و نیازی به توضیح ندارد.


قم بیت النور


ولی ممکن است عده ای هنوز به زیارت بیت النور و محل عبادت حضرت نرفته باشند ، مثل من که برای اولین بار توفیق زیارت این مکان نورانی را داشتم و حضرت معصومه (س) مدت حدود 17 روز در این مکان مشغول عبادت بودند که بر اثر بیماری در راه زیارت برادر گرامیشات امام رضا (ع) رحلت نموده و در شهر قم به خاک سپرده شدند.


مبرقع


امامزاده مبرقع فرزند امام جواد (ع) اولین فردی بود که برای مزار حضرت معصومه (س) گنبد و بارگاه ساخت و خود نیز بمدت چهل سال در این مکان سکونت داشت و بعد از رحلت در همین مکان بخاک سپرده شد و چهل تن از نوادگانش نیز در این مکان مدفون هستند و به چهل اختران معروف است و البته در طرف دیگر حیاط امامزداه زید مدفون است.


ضریح


مطلع شدیم که ضریح جدید حرم امام حسین (ع) در این کارگاه ساخته میشود و از ابتدای ساخت عاشقان ابا عبدالله (ع) به زیارت ضریح میروند و نذورات خود را تقدیم میکنند و تا کنون مقدار زیادی طلا و نقره توسط مردم شریف ایران تقدیم شده است.


جمکران


مسجد مقدس جمکاران هم که محل عبادت دوستداران اهل بیت و منتظران ظهور است همه شب پذیرای میهمانان حضرت بقیه الله (عج) می باشد و خصوصا شب های چهار شنبه شور و شوق خاصی دارد.


خزر


از اماکن زیارتی دیگر مسجدی در کوه خضر نبی است که بر فراز کوهی  واقع شده و عبادتگاه  می باشد و خصوصا شب های جمعه زائران فراوانی دارد.


امامزاده


امامزاده علی بن جعفر(ع) نیز از زیارتگاههای مهم قم است و شهدای بسیاری در جوار امامزاده آرمیده اند که مزارشان زیارتگاه هر هفته و هر روز امت مسلمان ایران اسلامی است.


شهدا


اینجا مزار شهدای عزیز و گرانقدر هشت سال دفاع مقدس است که عزیزان زیادی را در آغوش گرفته و افتخار ملت ایران می باشند


زین الدین


مزار سردار شهید مهدی زین الدین فرمانده لشگر 17 علی بن ابی طالب قم و برادر  شهیدش مجید زین الدین


صالحی


شهید حجت الاسلام سید مجتبی صالحی خونساری در سن 39 سالگی در تاریخ 30/11/62 در منطقه جوانرود به شهادت رسید و نقل میکنند . دختر خرد سالش در خواب می بیند که پدرش کارنامه اش را امضا نموده و صبح که از خواب بلند میشود کارنامه را امضا شده می بیند.


دو شهید


پاسدار شهید محمد رضا شفیعی در سن 19 سالگی در تاریخ 4/10/65 در اسارت به شهادت میرسد وپیکر مطهرش پس از 16 سال سالم به وطن باز میگردد .


شهید محمد معماریان در سن 16 سالگی در تاریخ 6/10/65 در شلمچه به شهادت رسیده و از وی کرامات زیادی را نقل میکنند.


پ


اینجا مزار شش تن از شهدای اخیر سپاه اسلام است که در درگیری با مزدوران گروهک پژاک به شهادت رسیدند و خود را به کاروان شهدای انقلاب رساندند.


تاریخی


این هم یک اثر تاریخی مربوط به دوره قاجاریه است که ثبت آثار تاریخی شده و در نزدیکی امامزاده مبرقع و چهل اختران واقع است.






جنگ نرم

برادر کریم پناهی کارشناس مسائل سیاسی در مصاحبه در خصوص جنگ نرم بیان داشتند:


جنگ نرم


جنگ نرم همواره در کنار جنگ سخت بوده است . امروزه جنگ ها را به سه دسته جنگ نرم و نیمه سخت و جنگ سخت تقسیم میکنندجنگ نرم از ابتدای تاریخ وجود داشته و همواره جنگ نرم پشتیبانی کننده جنگ سخت بوده است. هر چه تکنولوژی پیشرفت کرده جنگ نرم وسعت بیشتری یافته و اثر گذار تر شده است .یک فیلسوف چینی کتابی بنام هنر جنگ تالیف کرده که در اکثر دانشکده های جنگ دنیا تدریس میشود . ایشان در آنجا به این نکته اشاره دارد که فرمانده برتر کسی است که شهرها را بدون خونریزی تصرف کند یعنی حداقل استفاده از جنگ سخت و حد اکثر استفاده از جنگ نرم .در جنگ اعراب صدر اسلام زمانی که جنگی میان دو گروه در می گرفت و دو گروه از توان مساوی برخوردار بودند آن گروهی پیروز میشد که شاعر برتری داشت و این امر روحیه نیروی خودی را تقویت می کرد.


در جنگ جهانی دوم نیز عامل تقویتی ارتش هیتلر را نوع سخنرانی هیتلر می دانند که خود یک جنگ نرم بود.هر چه جلوتر می آییم کاربرد جنگ نرم افزایش می یابد و در جنگ سرد به اوج خود می رسد و عامل جنگ روانی عامل اصلی میشود . در قرن اخیر فروپاشی هایی با عامل جنگ نرم خصوصا در اروپای شرقی رخ میدهد . در اوایل مسائل اقتصادی مطرح میشود اما بعدها سازمان یافته به پیش میرود و بنیادها و تشکل های زیادی در آمریکا شکل می گیرد.


برخی فکر این امر هستند که مسائلی که در کشور ما رخ میدهد توسط آنها مدیریت میشود اما این یک واقعیت است که این تشکل ها در کشور ما رسوخ کرده اند. در نبرد نرم 5 گام طراحی میشود که در گام آخر دو هدف وجود دارد که یا تغییر رفتار رخ میدهد و یا فروپاشی که این تغییر رفتار را ما در چین می بینیم . همینطور که در لیبی نیز این تغییر رفتار دیده شد . برخی نیز به فروپاشی می انجامد که مثال بارز آن شوروی سابق است. در فتنه اخیر دشمن تا گام چهارم پیش رفت و اگر توان رهبری و اتحاد ملی نبود حتما برنده می شدند.


جنگ نرم معمولا در تغییر قالب ها تعریف می شود و در پی تغییر ساختار سیاسی جامعه است . اما در جنگ سخت مهم آن است که زمینی اشغال شود و افرادی کشته شوند . مثلا در جنگ نرم خواسته هایی مطرح میشود که از مهمترین آنها دست برداشتن از انقلاب و به رسمیت شناختن اسرائیل و دست برداشتن از ارزشهاست.


دومین ویژگی جنگ نرم آرام و تدریجی بودن است مانند مرگ در سرما که ابتدا انسان دچار خواب میشود و سپس می میرد . جامعه ای که دچار جنگ نرم میشود ابتدا باید به نرمی دچار انحطاط شود اما در جنگ سخت کار باید به سرعت انجام شود . معمولا نمادی را انتخاب میکنند و حول آن جمع میشوند . حال این نماد میتواند رنگ خاصی باشد یا شعار خاصی که بنا بر باورهای جامعه انتخاب میگردد . چهارم ویژگی جنگ نرم پایداری و با دوامی آنهاست که معمولا در جنگ های سخت این پایداری و با دوامی دیده نمیشود و کشور مهاجم می خواهد جنگ را به سرعت پیروز شود . تاریخ نشان داده که در جنگ های سخت معمولا پایداری می کنند و مقابل اشغالگر می ایستند و آرای مردمی همواره بر خلاف اشغالگر ست . اما در جنگ نرم به علت اینکه تهاجم با آرامش انجام می شود این ایستادگی وجود ندارد.گاهی تصور میشود که جنگی وجود ندارد در صورتی که جنگ نرم همواره ملت ها را تهدید می کند . پنجمین ویژگی جنگ نرم ایجاد شور و هیجان و ایجاد جاذبه است . همانطور که میدانیم جوان جویای هیجان و ایجاد جاذبه است و به وجود آوردن محیطهای هیجانی از ترفندهای دشمن است . دشمن دائم در صدد تحریک جوانان کشور ماست . در جنگ نرم دیگر به پیاده نظام دشمن نیازی نیست بلکه جوانان یک مملکت که مغز شویی شدند و فریب دشمن را خورده اند و به هیجان آمدند ، در خیابانها نقش پیاد نظام را بازی میکنند . ششمین ویژگی جنگ نرم آسیب محور بودن آن است که در این ویژگی دشمن از نقاط ضعف کشور ها استفاده می کند . مانند روسها که اقتصاد آنها نقطه ضعفشان محسوب می شد. در هر جامعه و کشوری حتما کاستی ها و اشکالاتی وجود دارد . دشمن دوره ای روی آموزگاران و دوره ای روی کارگران و دانشجویان و خواسته های صنفی آنها کار میکند و مشکلات را بزرگتر از آنچه هست جلوه میدهد.


از دیگر امتیازات جنگ نرم چند وجهی بودن آن است به این معنی که در چند جبهه دشمن با ما به مقابله می پردازد و مثلا در یک زمان واحد اینترنت و مطبوعات و سینما و ادبیات و تمام وسایل فرهنگی را بکار میگیرد. در عین حال روی وجه بین المللی نیز کار می کند و از تمام ابزار ها برای به زانو در آوردن ملتها بهره میگیرد.


از دیگر ویژگی های جنگ نرم تضاد آفرینی است که نمونه آن را در وقایع انتخابات مشاهده کردیم. روبرو قرار دادن ملت و دولت که خیلی سعی شد تا این تقابل بوجود بیاید. بسیار سعی کردند تا آتش معرکه را شعله ورتر سازند و به اختلافها دامن بزنند. از دیگر ویژگی های مهم جنگ نرم شبهه افکنی در ارزشهاو دروغ پراکنی است. این سیاستها را صدر اسلام نیز توسط ابوسفیان و معاویه شاهد بوده ایم. بر اثر همین شبهه آفرینی هاو دروغ پراکنی ها زمانی که حضرت علی (ع)در مسجد به شهادت رسید افرادی پرسیدند مگر علی (ع) نماز هم میخواند؟ این از خطرناکترین بخش های جنگ نرم است. جامعه نباید به دروغگویان و شایعه پراکنان اجازه رشد دهد. دروغ و شایعه ارکان جامعه را سست خواهد کرد و دشمن حداکثر سوء استفاده را از این فضا میکند . آخرین ویژگی جنگ نرم استفاده از ابزار روز است . دشمن در این جنگ از آخرین نوع تکنولوژی بهره میگیرد. برای جلوگیری از جنگ نرم هر کشوری باید به تکنولوژی روز دنیا دست یابد و باید با بومی سازی تکنولوژی جلوی دشمن بایستد.

 





گزارش تخلف
بعدی